U bent hier

Microsoft lost eerste preview van Windows 10-verjaardagsupdate

Samenvatting:

Een week nadat Microsoft het nieuws aankondigde, kunnen Windows 10 testers met Bash aan de slag. Naast de Linux-terminal bevat de laatste preview ook updates voor Cortana en de Edge extensies.

Microsoft lanceert een verse preview vandaag die testers de eerste hand laat leggen op Bash in Windows 10. De technologiereus bevestigde vorige week tijdens de Build conferentie dat de Linux command line de sprong zou maken naar Windows. Die belofte krijgt nu een snel vervolg, al is de hartelijke welkom van Linux op Microsofts besturingssysteem niet helemaal vrij van pijnpunten.

Nadat de update geïnstalleerd is, kunnen Windows Insiders Bash activeren door in de instellingen naar “Bijwerken en beveiliging” en vervolgens naar “Voor ontwikkelaars” te gaan, om daar de ontwikkelaarsmodus in te schakelen. Daarna moeten ze onder Windows Features aangeven dat ze Windows subsystem voor Linux (beta) willen draaien. Om Bash te installeren moeten testers de commandoprompt openen en daar “bash” intypen.

Naast de Linux-terminal bevat deze testversie nog een resem andere aanpassingen voor het besturingssysteem, die Microsoft uittest in aanloop naar zijn grote verjaardagsupdate. Zo krijgt Cortana een sterkere cross-mediale aanwezigheid die haar beter laat functioneren over verschillende toestellen, waarbij je de digitale assistent bijvoorbeeld kan vragen om je notificaties te sturen op je pc van het batterijniveau van je smartphone. Je notificaties volledig laten synchroniseren tussen pc en telefoon is nog niet mogelijk.

Verder brengt de preview onder andere ook een vernieuwde Skype app, aangepaste emoji’s en twee nieuwe extensies voor Edge: de Pinterest Pin it Button en OneNote Clipper. De volledige lijst van tweaks vindt je hier

Bron : ZDnet.be

Nederlands
Stem: 
Average: 4 (1 vote)