U bent hier

Facebookvirus treft honderduizenden Belgen, en dit doe je ertegen

© Aangeboden door Newsmonkey

Een virus iszich sterk aan het verspreiden op Facebook. Meer dan 800.000 Belgen zouden al getroffen zijn,bevestigt computerexpert Nico Cool aan VTM Nieuws. De malware verspreidt zichvia de Messenger-app waar de gebruikers een bericht ontvangen van een vriend ofvriendin om door te klikken naar een video. 

De link naar die video in de Messenger-app kan je dus best nietopenen. De video’s lijken via de app Musical.ly tekomen, een rage onder jongeren. Klik je toch, dan word je omgeleid naar eensoort YouTube-pagina. En daar moet je een extensie binnenhalen om het filmpjete kunnen bekijken. Maar … dan haal je dus ook hetvirus binnen.

“De hackers surfen mee op de hype rond Musical.ly waarbijjongeren muziekfilmpjes waar ze zelf in meespelen, met elkaar delen”, zegt NicoCool. “Kinderen en jongeren zijn benieuwd naar het filmpje en klikken snel”. Enniet alleen jongeren zijn de slachtoffers, ook volwassen kunnen moeilijk het onderscheid maken tussen een echt en vals filmpje.

Beter voorkomen dan genezen

Wat kan je dan doen om gespaard te blijven vanhet virus? “De meesten mensen hebben antivirussoftware op hun pc staan, maarvelen weten niet dat dat ook bestaat voor je smartphone”, verklaart Cool. “Netals op de pc, bestaan er ook voor je smartphone gratis versies”. Heeft hetvirus je dan toch te pakken, volg dan dit stappenplan.

 

Bron : Newsmonkey

Undefined
Stem: 
Average: 4 (1 vote)