U bent hier

De allereerste versie van de iPhone wordt verkocht voor duizenden euros op eBay

Als je geen geld hebt om de allernieuwste iPhone te kopen, maar wel nog in het bezit bent van de allereerste iPhone ooit, dan zou je wel eens geluk kunnen hebben! Via eBay wordt tegenwoordig maar liefst 900 tot 20.000 euro gevraagd voor de allereerste iPhone. Mooie prijs voor een smartphone die in 2007 voor ongeveer 500 euro over te toonbank ging. 

De tweedehands prijs van de eerste iPhone is hoger dan ooit. En dat voor een toestel dat al bijna tien jaar oud is en verantwoordelijk was voor de minst straffe verkoopcijfers van Apple ooit: 

Toch zit er een addertje onder het gras. Toen de iPhone 2G geïntroduceerd werd, waren er immers nog geen iPhonehoesjes te koop. Hierdoor zit de eerste generatie van de iPhone in de meeste gevallen onder de krassen en deuken of zijn velen zelfs compleet onbruikbaar.

Maar wie een ongeopende iPhone 2G heeft liggen, kan pas écht een pak geld verdienen. Zo worden er momenteel duizenden dollars neergeteld voor een iPhone 2G zonder krassen en deuken. 

i

De iPhone 2G zag het levenslicht in 2007 en wordt tegenwoordig beschouwd als een vorm van tech-antiek. De productie van Apple’s allereerste smartphone eindigde in juli 2008. In totaal rolden er 6,1 miljoen toestellen van de productieband. Leuk weetje: de originele iPhone draait geen versie van iOS. De meest recente software OS update 3.1.3 werd geïntroduceerd voor Apple het zelfs iOS noemde.

Als jij er dus nog een iPhone 2G hebt die in topconditie is, loon het de moeite om te overwegen om het toestel op eBay te verkopen. Je kan er immers meteen een gloednieuwe iPhone voor kopen of een mooi centje bijverdienen :)

 

Bron © Provided by Bloovi
geschreven door Thomas Van den Elzen.
 

Undefined
Stem: 
No votes yet